Den meget omtalte Google Map mashup Døgnrapporten, som viser kriminaliteten i København baseret på data fra Københavns politi og vist via et Google Map kort, lukkes nu ned igen efter kun ca. 4 måneder. Ifølge bagmanden Jens Lund Møller på hans blog This Is Not A Blog med en meget kort bemærkning idag:
Jeg har været nødt til at stoppe opdateringen af Døgnrapporten på grund af travlhed med studier og arbejde.
Gad vide om det er en generel tendens vi kommer til at se med Web 2.0 tjenester: at de er relativt nemme at stykke sammen, bygge op og sætte i luften, men at de er kedelige at “drifte”? Da de ofte er hobby-projekter uden decideret indtjeningsmuligheder, bliver de efterhånden ikke opdateret og sander til?
Tjenesten Døgnrapporten blev bl.a. omtalt i Computerworld og en hel del steder i blogosfæren.
Rasmus
16. november 2007Ja, jeg har aldrig heller været særligt imponeret af denne “mashup” – når det kræver at man manuelt skal ind og copy-paste informationer frem og tilbage, så er det da dødfødt.
At det så også er inkomplette informationer og tilnærmede stedinformationer, gør vel bare at Døgnrapporten skal betragtes som et interessant eksperiment, men det har jo aldrig rigtig været brugbart…
Desuden tror jeg bare mange af projekterne lider en stille død – hvad sker der fx lige på http://storbyliv.dk/ ?
Stefan Bøgh-Andersen
16. november 2007Ja, jeg tror også det er pointen, at det netop er så nemt med Web 2.0 at mixe noget sammen, at det er hurtigt at få sat noget i luften.
En helt anden ting er så at holde det opdateret og gøre det interessant for andre, så andre gider at bidrage.
Ideen er vel også at der netop SKAL eksperimenteres og ikke nødvendigvis tænkes “forretningsmodeller” ind fra begyndelsen. Hvis ideen ellers er god og sjov nok til at tiltrække andre i en snebolds-effekt, kan man tænke forretning ind der.
Men ellers giver Web 2.0 jo netop mulighederne for at lege og eksperimentere med sammensætning af data/indhold fra forskellige kilder – også uden den helt store tekniske kunnen.
Så ja, lad os håbe vi ser en masse eksperimenter – så skal der nok være guldkorn ind imellem.
Morten
16. november 2007En skam – synes siden var meget sjov, selvom den langtfra gav et retvisende billede. Mon ikke det var muligt at lave noget automatisk opdatering? Hvis man skal gøre det manuelt, så tror jeg, at det er en død sild fra starten. Med mindre der er mange penge i det, så vil de fleste gå død i den slags.
På langt sigt kunne man da godt tænke sig, at der var indtjeningsmuligheder i den.
Jeg er ret glad for de der mash-ups. Synes de er ret fede og hørte én fra Google Maps på Linux-forum for nogle år siden. Han fortalte at de faktisk havde ansat flere af dem, der havde lavet de fedeste Mash-ups. Mon ikke det samme er tilfældet med dem, der kommer til at levere de fedeste applikationer til det nye mobile styresystem, Android?
Et mash-up (okay – der er meget mere end Google Maps), der ikke lige dør er f.eks. http://www.mitkbh.dk, så de sander ikke alle til ;o)
Lars K Jensen
18. november 2007Når man sidder med det selv, er det smarteste jo nok at lave en once-and-for-all-ting, som kun skal laves én gang og herefter kan opdateres hen ad vejen, hvis det er nødvendigt.
Det er risky business, når man kaster sig ud i et projekt som Døgnrapporten, som skal opdateres løbende og konstant, og man er alene om det.
Derfor tror jeg vi kommer til at se en masse maps-mashups med historiske info — de er i hvert fald nemmere at lave, når man er solo om det 😉
Når det så er sagt, er det synd, at Døgnrapporten er lukket, men jeg forstår udemærket bagmandens valg.
// Lars
t
19. november 2007web20 er ikke blot det rigtige indhold, men om at skabe tilpas med kritisk masse til at en tjeneste kan drive sig selv.
Hvad med at lave døgnrapporten være bruger drevet, dvs at hvis tilpas mange mener det er en fed tjeneste, så giv dem en værktøj til at kunne bidrage med indhold. eks så de nemt kan markere en tekst og lave struktureret data med by, sted, tid, type osv Med en wiki-like styring kan brugerne selv validere at indholdet er rigtigt. Lav et digg-like mulighed for at brugere kan rate og prioritere indhold.
Pingback:Overskrifts underskrift » Alle danske biblioteker på Google Map