Så er der tid igen til status over den danske blogosfære – denne gang for året 2007.
Sidste år, 2006, blev året hvor weblogs gik hen og blev mainstream i Danmark bl.a på baggrund af at de etablerede medier begyndte at stille blog-platforme tilrådighed (UrbanBlog, TV2 blog, Nyhedsavisen etc.). Derudover var der også masser af danskere som fandt fortsatte med at anvende de store udenlandske blogplatforme som Googles Blogspot og WordPress.
I sidste års status (2006) nævnte vi da også at den danske blogosfære havde “eksploderet” i størrelse og fortaget mere end en ti-dobling fra ca 2500 blogs til ca 30000 blogs.
I 2007 er tendensen fortsat. Tilgangen af nye weblogs i Danmark har været rimelig stabil og stadig voksende: hvor der i begynelsen af året opstod små 1.000 nye blogs om ugen er tallet steget til mere end 1.000 nye weblogs her i slutningen af året (med naturlige udsving ved sommerferie-tid og juleferie, hvor aktiviteten har været noget mindre).
I år er blogosfæren så næsten 3-doblet fra ca. 30.000 blog til næsten 85.000 blogs:
Som tidligere nævnt skal man dog altid huske på inaktive blogs, altså blogs som af den ene eller anden grund ikke skrives på mere. Jeg vil mene at nok ca. halvdelen af alle de eksisterende blogs er inaktive.
En af de store begivenheder indenfor dansk blogging var naturligvis valgkampen omkring folketingsvalget i efteråret, hvor politikere (og andre) kastede sig ud i nettet med anvendelse af sociale medier, fora, Facebook, YouTube og altså også blogs. Vi fik da også lavet nogle analyser (bl.a. i samarbejde med Lisbeth Klastrup) at blog-brugen under valgkampen.
Det viste sig dog at mange af politikerne mente at være i dialog via weblogs med borgerne kun skulle ske i selve (den korte) valgkampsperiode, og ikke specielt meget imellem valgkampene, hvor det jo er mere oplagt at få etableret en dialog.
Antallet af blog-indlæg har været stigende gennem året, med et naturligt peak omkring valgkampen i oktober og november, som det ses af antallet af blogindlæg pr. dag:
Vi har ikke tidligere målt på tagging-aktiviteten, men det sker nu: 40,65% af alle blogindlæg har påklistret minimum en tag. Vores egen forventning var et meget lavere tal herfor, så det kan være vi dykker ned i tagging-aktiviteten og får sat en tidsdimension på, for at se om danske bloggere blivere bedre eller dårligere til at tagge sine indlæg.
Tidligere statistik fra Overskrift.dk om status for den danske blogosfære:
Rasmus
31. december 2007Interessant læsning for en statistik elskere som mig. Det kunne være fedt at få mere info om, hvad overskrifts brugere søgte mest efter i løbet af året, eller hvilke tags som var de populæreste.
Stefan Bøgh-Andersen
31. december 2007Ja, Rasmus – vi har nu i mere end et år fulgt hvorledes blog-indlæg tag’es, så det skal vi nok vende tilbage med et uddybende blog-indlæg om.
Ligeledes med andre aspekter så som søgninger etc.
Godt nytår – og held og lykke i 2008
Søren Johannessen
31. december 2007Tak for analyse og overblikket.
Vedr. tags – er det muligt for jer at teste hvor mange der benytter microformats syntaks for tags, den med rel=”tag” i link syntaksen?
Godt nytår! og iøvrigt mener jeg at Blogprisen skulle være gået til jer!
Pingback:WatchingBlog.com - Corporate Blog » Blogarkiv » 85.000 danske blogs – en tredobling fra 2006 til 2007.
Pingback:Overskrifts underskrift » Overskrift.dk fylder 4 år
Pingback:Nu mere end 100.000 danske blogs | Overskrifts underskrift